Sukob, tuča, povrede – zbor građana prerastao u fizički okršaj

1.078

Fizički sukob, povrede jednog meštanina Baca i pokušaj smene aktuelnog predsednika Mesne zajednice Zorana Radosavljevića, obeležili su zbor građana koji je zakazan u ovom prokupačkom selu, piše Politika.

Prema rečima Dragana Milenkovića iz Baca, koji je izvukao „najdeblji kraj” i prošao sa povredama – masnica na licu i čelu, sve je počelo nakon što je većina meštana ovog sela sazvala zbor na kome je trebalo da se, između ostalog, i proveri poverenje građana koje ima aktuelni predsednik Mesne zajednice Radosavljević.

“Odmah nakon ulaska u seoski dom, Radosavljević me je vređao, a zatim i gurnuo uza zid. Nastalo je komešanje i ja sam dobio nekoliko udaraca u glavu. Nakon toga, pritrčali su ostali meštani i sprečili dalji sukob”, naveo je Milenković.

I njegov brat Goran tvrdi da je fizički napadnut, a da mu je verbalno zaprećeno da će ga „pojesti mrak”.

“Zoran me je uhvatio za gušu i počeo da me davi. Nakon toga je rekao da sam ja završio i da će me pojesti mrak”, priča Goran Milenković.

Kako tvrde meštani, njih oko šezdesetak, sa potpredsednicom Mesne zajednice Bace Ivanom Trajković na čelu, okupilo se na zboru koji je zakazan kako bi se upoznali sa rezultatima rada predsednika Mesne zajednice i aktivnostima koje on ima u vezi sa poboljšanjem kvaliteta života u tom selu, ali i proverilo njegovo poverenje kod građana.

Trajkovićeva, koja je i sazvala zbor, ističe da se Radosavljević sa svojih desetak ljudi pojavio i verovatno shvativši da nema većinu, počeo je verbalno da napada prisutne, među kojima i svoju potpredsednicu.

“Pitao me otkud mi pravo da sazivam zbor, zašto sam to uradila i rekao mi da ćemo se posvađati. Još sam pod utiskom čitavog događaja, koji sam snimila na svom telefonu”, rekla je Trajkovićeva.

Predsednik Mesne zajednice Zoran Radosavljević nije odgovarao na telefonske pozive.

Policija je izašla na lice mesta i obavila razgovor sa nekoliko prisutnih, o čemu je sačinjena službena beleška.

Sa meštanima koji su bili na skupu a nisu zatečeni u domu, naknadno će biti obavljen razgovor, kažu u policiji.

O događaju je obavešteno tužilaštvo u Prokuplju koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, a policija će naknadno i kada prikupi sve podatke odlučiti da li će podneti prekršajne prijave protiv pojedinih učesnika.

Izvor Politika
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...