Upozorenje turistima: Pazite da ne budete prevareni!

421

Turističke agencije u Srbiji su prošle godine nekoliko puta prevarile turiste i ostavile ih i bez novca i bez letovanja, javlja RTS.

A uoči ovogodišnje sezone godišnjih odmora, Juta upozorava na više nepravilnosti u radu agencije „Magdalena travel“.

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Juta saopštila je da se na sajtu agencije „Magdalena travel“ nalaze aranžmani turističkih agencija sa kojima ova agencija nema potpisane ugovore.

Takođe upozoravaju da su nisu tačni podaci na sajtu ove agencije, gde piše da je „Magdalena travel“ članica Jute, te da se pridržava Jutinih pravila putovanja – na šta nema pravo.

Sporno je i to što je, umesto broja licence, agencija na svom sajtu istakla registarski broj iz Agencije za privredne registre.

U turističkoj inspekciji su za RTS potvrdili da su 28. i 29. marta bili u kontroli, uočili nepravilnosti i pokrenuli prekršajni postupak protiv ove agencije.

Iako nije izgubila licencu, agencija „Magdalena travel“ trenutno je zatvorena.

Vlasnik je, po svemu sudeći, odlučio da danas zatvori agenciju, a da li je to trajna odluka biće jasnije sutra – ukoliko ne bude otvorena.

Direktor ove turističke agencije kaže da navodi Jute nisu tačni.

Prema njegovim rečima, agencija „Magdalena travel“ je subagent, odnosno posreduje u prodaji aranžmana drugih turističkih agencija sa kojima, kako tvrdi, ima potpisane ugovore.

On dodaje i da su po nalogu inspekcije ispravili sve nepravilnosti koje su postojale na sajtu.

Inače, agencija „Magdalena travel“ nalazi se u Deligradskoj broj 9 – u istom prostoru gde se nalazila i agencija „Sab travel“ kojoj je prošle godine oduzeta licenca za rad, kada je prevarila 6.000 putnika.

Direktor „Magdalene travel“, na pitanje da li njegova agencija ima neke veze sa „Sab travelom“, odgovara da dele isti prostor, a da je na nadležnim državnim službama da utvrđuju vlasničku strukturu.

Inače, na sajtu Agencije za privredne registre piše da je preduzeće „Sab travel“ d. o. o. i dalje aktivno privredno društvo, sa sedištem u Deligradskoj broj 9.

Zbog obmanjujućih informacija na sajtu jedne agencije, YUTA upozorava putnike

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...