Naselje u ovom gradu dobija ime Bore Čorbe, evo šta kažu nadležni o razlogu za ovaj potez

558

Jedno naselje u Čačku nosiće ime čuvenog muzičara Borisava Đorđevića – Bore Čorbe, saznaju „Novosti“.

Frontmen rok grupe „Riblja čorba“ prisustvovaće 12. maja otkrivanju table sa njegovim imenom. Na ovaj način lokalna samouprava želi da se zahvali svom slavnom sugrađaninu za sve što je učinio za umetnost, ali i za rodni grad. Toga dana u gradu će biti organizovana i svečanost, a Čačani su uvereni da će se na bini naći i „Riblja čorba“.

Bora Đorđević objasnio zašto su odlučili da sviraju na mitingu „Budućnost Srbije“

„U pitanju je jedno novo naselje u Čačku koje će se zvati po Čorbi. Odluku smo doneli još pre mesec dana i nema nikakve veze sa tim što je Đorđević pevao na mitingu „Budućnost Srbije“ u Beogradu. On je Čačanin i to je uvek, gde god ga je put nosio, rado isticao. Zato smo odlučili da mu se makar malo zahvalimo i nazovemo naselje po njemu“, kaže naš sagovornik iz lokalne samouprave Čačka.

Čorba je u svojim pesmama i opevao Čačak, a mnogo puta je isticao da će se u njega kad-tad vratiti. Osim pesme „Zadnji voz za Čačak“, koja se vrti duže od 30 godina i gde poručuje „isplati se kada stigneš, psihički se odmah digneš“, nedavno je otpevao i pesmu za decu „Mačak iz Čačka“. Mačak je, poput Bore, odavno otišao iz Čačka i sada svi pričaju kako je bogat i poznat, ali „jedan problem muči mačka, ne može bez Čačka“.

Boško Obradović komentarisao učešće Bore Đorđevića na skupu „Budućnost Srbije“

Bora Đorđević rođen je u Čačku 1. novembra 1952. godine. Muzičku karijeru započeo je 1965. godine. Osnovao je bend „Harmelini“, koji je nastupao uglavnom u Čačku i okolnim mestima, a prvi put su svirali u školi. Sa „Ribljom čorbom“ upisao se u muzičke legende.

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...