Vesić: „Arheološka istraživanja zaustavljena su na zahtev idiota iz RERI“

667

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI), koji je objavio da je Upravni sud u Beogradu doneo rešenje o privremenom obustavljanju radova na izgradnji gondole na Kalemegdanu, obmanjuje javnost i istakao da se ta privremena mera odnosi na pripremne radove, a to su arheološka istraživanja.

Vesić je na svom Fejsbuk profilu napisao da je „instant“ institut RERI 28. marta ove godine menjao Statut kako bi mogao da se koristi za napade na projekte gradske vlasti.

Jovanović demantuje Vesića, poziva ga da „prestane da obmanjuje javnost“

Privremena mera Upravnog suda odnosi se na pripremne radove, a pripremni radovi su arheološka istaživanja, na osnovu elaborata ovih istraživanja koje je uradio Arheološki institut. Za izgradnju gondole nije izdata građevinska dozvola, a pripremni radovi koji su arheološka istraživanja prethode glavnim radovima, jer se ne zna šta će biti otkriveno prilikom arheoloških istraživanja. Sada su arhološka istraživanja na zahtev idiota iz RERI zaustavljena“, naveo je Vesić.

Видим да овај инстант институт РЕРИ, који је 28. марта 2019. године мењао Статут да би могао да се користи за нападе на…

Gepostet von Горан Весић am Donnerstag, 25. April 2019

„Zaustavili ste arheološka istraživanja i to se nikada u svetu nije dogodilo. To je jutros potvrdio direktor Arheološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti Miomir Korać, gostujuci na TV Prva. Dakle, ne lažite više ljude. Kažite lepo i pošteno da ste protiv da se vrše arheološka istraživanja u Kalemegdanskom parku, da ste protiv da otkrijemo svoje rimsko nasleđe i da to nasleđe pokažemo javnosti“, zaključio je Vesić.

Oglasilo se ministarstvo povodom odluke Upravnog suda da se zaustave radovi na izgradnji gondole

Upravni sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenom obustavljanju radova na izgradnji gondole na Kalemegdanu, objavljeno je u utorak na sajtu RERI, koji je i podneo zahtev tom sudu za obustavljanje radova.

U rešenju se navodi da se odlaže izvršenje rešenja Miništarstva građevinarstva kojim se daje građevinska dozvola za pripremne radove, do donošenja konačne odluke.

Skijališta Srbije se oglasila povodom rešenja Upravnog suda u vezi sa izgradnjom gondole

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu zahtev je obrazložio time da bi izvođenje radova na Kalemegdanu moglo da ima nenadoknadive posledice po kulturno dobro – Kalemegdansku tvrđavu i životnu sredinu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...