Saobraćajna policija se oglasila povodom stravične nesreće kod Kuršumlije

346

BEOGRAD – Vozač autobusa Niš ekspresa koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je juče poginulo petoro ljudi i povređeno još toliko, pre mesec dana počeo je da vozi autobus, izjavio je danas zamenik načelnika saobraćajne policije Boban Milinković.

Najnovije informacije o zdravstvenom stanju povređenih putnika u stravičnom udesu kod Kuršumlije

On je za TV Prva naveo da je nadzor u Niš ekspresu pokazao da je vozač star 52 godine duže posedovao vozačku dozvolu sa D kategorijom, ali da ranije nije vozio autobus, već da je verovatno vozio kamion.

Peta žrtva stravične nesreće kod Kuršumlije (FOTO)

U tom preduzeću je počeo da radi pre dva meseca, mesec je proveo na obuci i tek mesec dana samostalno vozi autobus.

„Dalje će se utvrđivati koliko je njegovo neiskustvo u upravljanju autobusom doprinelo tome. Narednih dana će biti odrađen detaljni nadzor Niš ekspresa“, naglasio je Milinković.

Još jedan autobus Nis exspresa krajem prošle godine sudario se s vozom i tada je poginulo sedmoro ljudi, a ove dve nesreće, kako kaže Milinković, mogu biti izolovani slučajevi, a mogu biti posledica nedovoljnog staranja o bezbednosti u saobraćaju.

Stravična tragedija: Četvoro mrtvih u sudaru autobusa i kamiona (FOTO)

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da će Srbija tek osetiti problem nedostatka vozača i da će sve više neiskusnih vozača biti u saobraćaju, jer iskusni odlaze u inostranstvo gde imaju bolje plate i bolje uslove za rad.

„Sada su prevoznici prinuđeni da uzimaju ljude koji imaju 50-60 godina i mnogo je penzionera koji su sada za volanima autobusa“, rekao je Okanović.

Zamenik načelnika Saobraćajne policije kaže da poslednje tri-četiri godine saobraćajna policija kontroliše autobuse, a posebno pred svaku turističku sezonu, i da se gleda tehnička ispravnost i vreme koliko vozači upravljaju vozilom.

U Kuršumliji 2. maj proglašen za dan žalosti

Na putevima u Srbiji za nedelju dana poginulo je 20 ljudi.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...