Mustafa demantuje da je ponovo pisao Mogerinijevoj: Vest je iz januara

61

Nema novog pisma o zahtevu albanskih partija s juga Srbije da učestvuju u završnici Briselskog dijaloga, kazao je Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) u izjavi za Bujanovačke i time potvrdio da predsednik Bujanovca Šaip Kamberi, narodni poslanik Fatmir Hasani i on nisu ponovo pisali Mogerinijevoj i Tačiju, već da su, kako kaže, beogradski mediji 2. maja ponovili informaciju od pre četiri meseca.

Veliki broj beogradski medija, naime, a među njima i Tanjug, objavio je danas vest Bujanovačkih od 9. januara o pismu kojim su još tada trojica albanskih lidera u Srbiji od šefice evropske diplomatije Federike Mogerini i Hašima Tačija zahtevali da se Preševska dolina uključi u završnu fazu Briselskog dijaloga.

Vest su danas najpre objavili srpski mediji, da bi je potom prenela i prištinska Koha.

Reč je, međutim, o pismu od pre četiri meseca, a Ragmi Mustafa je prokomentarisao da je reč o „namernom dizanju tenzija u kritično vreme pred donošenje važnih odluka“.

Pripajanje tzv. Preševske doline, međutim, nije danas samo tema „stare vesti“, već i, gotovo stalna, tema prištinskih političara.

Hašim Tači je danas ponovio, u intervjuu za RSE, da je tražio u Berlinu pripajanje te tri opštine Kosovu.

Na pitanje na kakve ustupke je Priština spremna prema Beogradu, Tači je ovako odgovorio

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...