Neobična anketa: Na sahranama najviše traže ove pesme

87

Na listi najtraženijih pesama za sahrane u Velikoj Britaniji više se ne nalazi nacionalna himna, ali se zato pesma popularnog pevača Eda Širana „Supermarket Flowers“ u poslednjih godinu dana popela na šesto mesto želja na pogrebima, prenosi Danas.

Pesma Frenk Sinatre „My Way“ je, kako piše britanski list Gardijan, najpopularnija u ovom trenutku na britanskim sahranama, dok su na drugom i trećem mestu „Time to Say Goodbye“ Andrea Bočelija i Sare Brajtmen i „Over The Rainbow“ Eve Kasidi.

Poslednje istraživanje pokazuje da je skoro četvrtina ispitanika u Ujedinjenom Kraljevstvu rekla da je već napravila muzički izbor za svoju sahranu, što je porast za pet odsto u odnosu na 2016. godinu kada je o tome imalo stav 19 odsto Britanaca.

Svaki četvrti je istakao da želi da se izvodi muzika na njihovim sahranama kako bi nasmejala prisutne. Najpopularnije pesme na britanskim sahranama su „Stairway To Heaven“ i „Meat Loaf’s Bat Out Of Hell“ Led Cepelina, dok je hit Robija Vilijamsa „Angels“ najtraženija pop pesma, piše Gardijan.

S druge strane, šest od deset ispitanika kaže da nije pričalo sa svojim porodicama i prijateljima o njihovim željama kada umru. Većina od 62 odsto, prema istraživanju, ipak izbegava da razgovara na tu temu, a ostali nemaju planove u slučaju smrti.

Top deset:
My Way – Frank Sinatra
Time to Say Goodbye – Andrea Bocelli and Sarah Brightman
Over The Rainbow – Eva Cassidy
Wind Beneath My Wings – Bette Midler
Angels – Robbie Williams
Supermarket Flowers – Ed Sheeran
Unforgettable – Nat King Cole
You Raise Me Up – Westlife
We’ll Meet Again – Vera Lynn
Always Look on the Bright Side of Life – Eric Idle

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...