Vlasnik pekare u Borči, nakon incidenta, odlučio se danas na ovaj potez

587

Akcija „Burek solidarnosti“ najavljena je za danas u 10 sati u pekari Roma u Borči, u znak solidarnosti sa vlasnikom albanske nacionalnosti Monom Đurajem zbog skupa desničara protiv njega.

Marka Đurića pitali o slučaju pekara iz Borče, evo kako je odgovorio

Prvog radnog dana nakon incidenta, vlasnik pekare spremiće stanovnicima Borče i svim ostalim sugrađanima „različite specijalitete iz svoje pećnice“, navodi se u ranijem saopštenju jedne stanovnice tog beogradskog naselja.

Đura je naveo da će u petak zajedno sa svojom porodicom deliti besplatno pecivo svim ljudima „dobre volje“ koji se odluče da dođu da, kako je rekao, „razmene koju lepu reč i osmehe“.

„Pozivam sve da dođu, a srce će mi biti puno kada u pekari budem video i poznata lica svojih komšija koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi“, kazao je ranije Đura.

Na akciju solidarnosti pozvao je poslanik Demokratske stranke Balša Božović, a poziv su podržale brojne javne ličnosti.

Balša Božović je za list Danas rekao da se nada da će se sutra okupiti mnogo građana koji će pokazati da ne podržavaju nacionalističke i desničarske ispade, govor mržnje i napade koji su prethodnih dana bili usmereni protiv Đuraja.

Vlasnik pekare u Borči se nakon incidenta odlučio na ovaj potez

„Doručkovaćemo u toj pekari zato što je vlasnik neko ko ovih dana trpi ogroman pritisak, a na nama je da pokažemo svima da je to naš komšija i da se njegovi sugrađani solidarišu sa njim, da ga brane, kao što je to učinila i Sofija, njegova komšinica, koja je pokrenula čitavu ovu akciju“, istakao je Božović.

Prošle subote, nekoliko desetina desničara okupilo se ispred pekare Roma, noseći srpske zastave i skandirajući parole o Kosovu, a na automobil vlasnika pekare stavili su svinjsku glavu i izlepili plakate.

Vlasnik pekare u Borči uputio izvinjenje i video snimkom poslao poruku (VIDEO)

Do toga je došlo zato što je brat vlasnika, koji je bio zaposlen u pekari, objavio na fejsbuku fotografiju iz 2017. na kojoj rukama pokazuje dvoglavog orla, nacionalni simbol Albanaca

Vlasnik pekare Đuraj se ogradio od ponašanja svog brata.

Organizovana akcija podrške pekaru iz Borče nakon protesta koji su održani protiv njega

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...