JP “Putevi Srbije” se oglasilo zbog objava o “putu smrti”

371

JP „Putevi Srbije“ izražava duboko saučešće porodicama poginulih u teškoj saobraćajnoj nezgodi, na deonici Niš-Priština, u kuršumlijskoj opštini, ističući da je državni put IB reda korektan, sa propisno postavljenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, javlja RTS.

Iz ovog preduzeća su se oglasili povodom objava u pojedinim medijima da je državni put IB reda broj 35, deonica Niš-Priština u kuršumlijskoj opštini u lošem stanju, nazivajući ga „put smrti“, kao i da je isti uzrok učestalih saobraćajnih nezgoda.

Nesreća kod Kuršumlije, dvoje teško povređeno, auto potpuno smrskan

JP „Putevi Srbije“ ističu da je državni put IB reda broj 35, deonica Niš–Priština korektan, sa kvalitetnim kolovozom i propisno postavljenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Poslednji put je rehabilitovan u 2017. godini i u rehabilitaciju je uloženo 145.900.000 dinara.

„Radi informisanja javnosti, u Opštinu Kuršumlija u periodu 2015-2018. godine uložili smo ukupno 643.413.109,12 dinara, dok smo u Toplički okrug u istom periodu uložili u redovno održavanje i sanaciju pojedinih putnih pravaca ukupno 1.076.275.027,19 dinara. U redovno održavanje državnih puteva prvog i drugog reda u 2019. godine u Opštini Kuršumlija uložićemo 38.500.000,00 dinara, dok ćemo u Toplički okrug uložiti 110.310.000,00 dinara“, navodi se u saopštenju.

Nadležne institucije rade na ispitivanju kako uzroka tako i krivične odgovornosti koje su dovele do teške saobraćajne nezgode u kojoj je život izgubilo pet osoba.

Dan žalosti u opštini Kuršumlija zbog pogibije petoro ljudi

„Putevi Srbije“ ističu da sa stručnim ekipama i nadzorom redovno vrši kontrolu i pregled državnih puteva i objekata, ali da će zbog nastale situacije, izvršiti i vanrednu kontrolu pomenute deonice i ukoliko se pokaže potreba, predložiti nadležnima smanjene dozvoljene brzine na najmanju moguću.

Pored navedenog, iniciraće i razgovore sa lokalnom samoupravom u cilju donošenja zajedničkih odluka koje će uticati na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Dramatična borba za živote putnika: Ljudi su zapomagali, rukama smo gasili vatru po njima (FOTO, VIDEO)

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih, poštuju saobraćajne propise, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, ne uklanjaju i ne uništavaju saobraćajnu signalizaciju jer time ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Ovo su heroji koji su spašavali ljude iz zapaljenog autobusa kod Kuršumlije (FOTO)

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...