Poziv policiji da omogući skup ispred Doma Narodne skupštine Srbije

53

Udruženje porodica otetih i nestalih Srba sa Kosova traži od ministra Unutrašnjih poslova da im omogući ‘bezbednost’ skupa ispred Skupštine Srbije danas između 17 i 20 sati.

Udruženje je od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zatražilo da danas od 17.00 do 20.00 omogući porodicama žrtava da ispred transparenta kod Doma Narodne Skupštine  „upale sveće za sve nevine žrtve od strane zločinačke terorističke UČK i NATO agresora“.

Udruženje porodica „Kosmetske žrtve“ pozvalo je s ministra da „ne dozvoli da opozicija na današnjem protestu postavi šatore pored“ njihovog  transparenta ispred Skupštine Srbije.

Organizatori današnjeg protesta opozicije u Beogradu najavili su da će posle današnjeg okupljanja organizovati „Slobodnu zonu“ i nastaviti protest u Pionirskom parku ispred zgrade Predsedništva Srbije. 

U pismu ministru Stefanoviću, Udruženje podseća da poseduje dozvolu grada Beograda, kao i dozvolu-rešenje opštine Stari grad, da od početka do kraja 2019. godine na lokaciji ispred Narodne skupštine bude postavljen „Zid plača“.

 

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...