Velike promene u iPhone generaciji 2019, ali bez (možda) ključne stvari

Stigao novi izveštaj vodećeg Apple analitičara

117

Analitičar grupe TF Securities, Ming-Chi Kuo, koji važi za vodećeg Apple analitičara, objavio je svoj novi izveštaj vezan za iPhone generacije 2019. i 2020. godinu. Prema njegovoj proceni, koju prenosi 9to5Mac, ovogodišnja generacija telefona pretrpeće „velike izmene” u strukturi antene, zbog promene tehnologije i dobavljača.

On je ponovio da Apple ove godine neće objavljivati 5G telefon. Ovogodišnji iPhone modeli koristiće novu, modifikovanu PI strukturu antene. Kuo je objasnio da iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR, prošlogodišnja generacija, imaju ograničenja zbog svoje antentske tehnologije tečnih kristalnih polimera (Liquid Crystal Polymer – LCP). On ocenjuje da proizvodnja oko te tehnologije donosi probleme u mobilnom prenosu visoke frekvencije.

Nova struktura antene u 2019. godini doneće poboljšanja i u proizvodnji i ceni za Apple. Što se tiče korisnika, oni će imati iste performanse iste kao LCP kada je u pitanju 4G LTE. Sveukupno, međutim, cena antena za iPhone 2019. biće veća za 10-20 odsto tokom godine, zbog novih unapređenja ultra-wideband.

Sve ovo će poboljšati performanse iPhonea kada je u pitanju navigacija u zatvorenom u pitanju.

Kuo je takođe napisao da će Appleov dobavljač Career izgubiti narudžbine iPhonea ove godine, što bi moglo da objasni to što je ova kompanija ranije ove godine naterala 200 svojih radnika da podnesu ostavke. Career neće dobijati narudžbine ni za iPade i Apple Watch, takođe.

Na kraju, Kuo ističe da će isporuke iPhonea u drugoj polovini 2019. biti slične kao i prošle godine, a istakao je i da će 2020. ovi telefoni usvojiti 5G tehnologiju i vratiti se na LCP antensku tehnologiju. Kuo je ranije predvideo da će iPhone modeli 2020. koristiti modeme Samsunga i Qualcomma, što bi Appleu pomoglo da dođe do 200 miliona isporučenih jedinica u 2020. godini.

Ovo nije iznenađenje, pošto su prošlog meseca Apple i Qualcomm došli do vansudske nagodbe, tako da će najveći proizvođač čipova ponovo sarađivati sa „jabukom”.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...