Jovanović: Krivi smo što je Vučić sam pred problemom KiM

337

Verujem da je, kada je reč o Kosovu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najusamljeniji čovek na svetu i verujem da smo mi za to krivi, jer su nam važnije naše glupe razmirice od potrage za rešenjem, izjavio je lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

On je za današnji „Blic“ rekao da ne sumnja u dobre namere nemačkih i francuskih lidera da se reši kosovski problem, ali da sumnja u našu sposobnost i sposobnost svih na ovim prostorima da iskoriste prilike.

Iz Dveri saopštili: Počinju i dežurstva noću

„Samo bih voleo da u svemu tome svi akteri budu i iskreniji i razumniji, i prema sebi i prema drugima. Kada to kažem, mislim da Albanci moraju da prihvate da nemaju samo oni interese, snove pa i zemlju, a da mi ovde, u Srbiji, prestanemo da svaki nagoveštaj rešenja, bilo to i toliko pominjano razgraničenje, dočekujemo na nož, odbijajući da o tome razmislimo, ozbiljno analiziramo, i pronađemo u svakom predlogu, ono što je i moguće i što nam odgovara“, rekao je Jovanović.

Govoreći o protestima opozicije, on je ocenio da je Srbija društvo bez istina i bez vrednosti.

„Jer drugačije ne može da se objasni to što bilo ko danas može da doživljava Boška (Obradovića), (Dragana) Ðilasa i Vuka (Jeremića) kao istinu i vrednost, a Vučića kao Lucifera“, smatra lider LDP-a.

Politiko: Samit u Berlinu skrenuo s puta čim je počeo

Na pitanje šta bi on uradio da je na mestu vođa protesta, on je odgovorio da nikako ne može da bude na njihovom mestu, kao što ni oni nisu mogli da budu na njegovom mestu pre 20 godina.

„Nikada nisu imali ni snage, ni pameti, ni hrabrosti da budu original. Samo imitacija i falsifikat. Uostalom, tada se na ulici rešavala najvažnija društvena tema, a danas isključivo njihov odnos prema Vučiću, koji je mešavina ljubomore, histerije i neodgovornosti“, zaključio je Jovanović.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...