Vesić: Iza napada na gondolu stoji jedna opasnija namera

221

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će gondola u Beogradu biti izgrađena i dodao da iza napada na taj projekat stoji „opasnija namera“ – da se pokaže da Srbija nije u stanju da čuva svoje nasleđe.

„Iza napada na gondolu stoji jedna opasnija namera, a to je da ljudi koji pišu međunardonim organizacijama i govore kako Beograd ne čuva svoje nasleđe, žele da pošalju poruku kako u stvari Srbija nije u stanju da čuva svoje nasleđe u Beogradu… kako će, onda, čuvati na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vesić za TV Pink.

On je rekao da je bilo mnogo neistina u peticijama povodom izgradnje gondole, između ostalog, govorilo se da se uništava Kalemegdan, te da će biti urušen „srednjoevkovni bedem“, koji je, inače, izgrađen 1948. godine, kao i da će se arheološkim istraživanjima urušiti stara arheološka nalazišta…

Vučić: Beograd će dobiti gondolu, biće jedna od najznačajnijih atrakcija

„Nažalost, gondola je postala političko pitanje gde svi oni koji pokušavaju da zaustave razvoj grada i “bacaju“ se pred bagere na Topličinom vencu, sada misle da će zaustavljanjem radova na gondoli dobiti neki politički poen“, rekao je Vesić.

On je napomenuo da je izgradnja gondole blia predviđena još 1921. godine i prema tom planu trebalo je da ide direktno u tvrđavu, što sada nije slučaj.

Vesić je rekao i da je mnogo toga urađeno u prethodne tri godine na Beogradskoj tvrđavi, a da je prethodni gradonačelnik Dragan Ðilas dva puta, kako kaže, zabranio ulaganja u tvrđavu.

Žičarom sada može da upravlja preduzetnik, Ministarstvu saobraćaja veća ovlašćenja

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...