Nešto se „iza brda valja“ – Hoće li ABA opstati?

209

Nezvanična vest da su klubovi ABA lige zakazali sastanak u Zagrebu i da njemu neće prisustvovati čelnici srpskih predstavnika, podgrejala je sumnju da se u regionalnom šampionatu spremaju tektonski potresi.

Redovna Skupština je trebalo da bude održana krajem aprila, ali je odložena za početak maja, da bi prošle nedelje stigla informacija da zasedanja neće biti do kraja meseca.

Tragom vesti da će se zasedati u Zagrebu, došli smo do nezvaničnih informacija koje potvrđuju da će sastanak biti održan.

Problem je u tome što niko nema zvaničnu informaciju da li su čelnici srpskih klubova zaosta zaobiđeni. „Sportske“ nezvanično saznaju da poziv nije stigao na adrese Crvene zvezde mt:s, Partizana NIS, Mege Bemax i FMP-a, što može da predstavlja ozbiljan problem ukoliko se pokaže tačnim.

Direktor FMP-a Vladan Mitrović potvrdio je za „Sportske.net“ da zna za pomenuti sastanak, ali da „Panteri“ nisu dobili poziv da mu prisustvuju!

Nezvanično, u srpskim klubovima još uvek čekaju na zvaničnu informaciju vezanu za sastanak u Zagrebu jer će tek nakon toga moći da eventualno reaguju.

Jasno je da se nešto „iza brda valja“ i da je finalna serija ABA lige dovela do potresa zbog kojih su pojedinci doveli u pitanje opstanak regionalnog takmičenja.

Ukoliko se pokaže tačnim da su klubovi ABA lige želeli da sastanče iza leđa predstavnicima srpskih timova, biće jasno da su stvari otišle daleko i onda će zaista biti dovedeno u ptanje dalje funkcionisanje regionalnog šampionata.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...