DSS uputio zahtev rukovodstvu toplane, stigao im je ovakav odgovor

53

NOVI SAD – Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) u Novom Sadu zatražio je danas od rukovodstva JKP „Novosadska toplana“ da vrate novac koji naplaćuju od građana ukoliko ne mogu da obezbede normalno grejanje tokom aktuelnog prolećnog zahlađenja.

Kako se navodi u saopštenju DSS, u drugim gradovima po Srbiji grejanje se nastavlja sve dok za to ima potrebe, a „ovogodišnje prolećno zahlađenje zateklo je novosadske ložače nespremne“.

Iz „Novosadske toplane“ su u saopštenju odgovorili da je grejna sezona završena 22. aprila, te da je to preduzeće ušlo u „investicioni period“, odnosno da su započeti radovi na remontu i revitalizaciji sistema za grejanje u Novom Sadu, kako bi on bio spreman za sledeću godinu.

„Važno je napomenuti da ponovno pokretanje kotlova i isporuka toplotne energije nije pitanje slobodne volje ili lične odluke, već postupanja u skladu sa odgovornim planiranjem vremena za obavljanje svih neophodnih radnji, kako početak naredne grejne sezone ne bi bio doveden u pitanje“, stoji u saopštenju Toplane.

DSS je Toplani poručio da se „nakon ovakve izjave postavlja pitanje da li rukovodstvo koje ne zna da pročita dugoročnu vremensku prognozu treba da rukovodi ovakvim osetljivim komunalnim sistemom“.

Novosadski DSS je dodao da ukoliko je spoljašnja temperatura tri dana ispod 12 stepeni celzijusa – grejanja treba da bude uključeno.

„Grejanje se naplaćuje paušalno tokom cele godine pa Novosađani s pravom očekuju od toplane da obezbedi grejanje kada god ima potrebe. Ukoliko toplana nije u stanju da obezbedi grejanje onda se moraju smanjiti računi da bi se Novosađanima nadoknadili troškovi dogrevanja“, stoji u saopštenju DSS.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...