Gradonačelnik Beograda: Radijatori će uskoro biti topli

97

Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane će, po preporuci gradonačelnika Zorana Radojičića, danas otpočeti sa tehničkim toplim probama sistema, pa se može očekivati da će radijatori već oko 15 sati biti ponovo topli.

Gradonačelnik Rajočić je rekao da će tehničke tople probleme u sistemu grejanja funkcionisati sve dok za tim bude potrebe, kako danju tako i tokom noći.

„Sve navedene mere sprovodiće se u mesecu maju u danima kada je prognozirana srednja dnevna temepratura od Republičkog hidrometerološkog zavoda u Beogradu 12 stepeni i niža“, kazao je Radojičić.

Ova odluka je doneta na hitnoj sednici Štaba za vanredne situacije, koju je sazvao gradonačelnik Radojičić, a kako bi se usvojila preporuka o preduzimanju preventivnih i operativnih mera zaštite od niskih temperatura pojedinih struktura stanovništa na teritoriji Grada Beograda, imajući u vidu veliko zahlađenje koje je nastupilo ovih dana.

U ovim gradovima grejanje danas neće biti ponovo uključeno, a ovo je razlog

Svi članovi Štaba za vanredne situacije, čiji je Radojičić komandant izjasnili su se da prihvataju preporuku.

“Naloženo je da JKP “ Beogradske elektrane” sprovede preporuku Štaba i preduzme neophodne mere kako bi započelo grejanje najpre u Domovima zdravlja, bolnicama, predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, fakultetima , domovima za stara lica i drugim nepomenutim subjektima od posebnog značaja“ kaže Radojičić, saopšteno iz Gradske uprave.

Ponovo počinje grejanje, evo kada će biti topli radijatori

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...