Jerkov: Ispitaćemo diplome i doktorate i ko je to omogućio

316

Potpredsednica DS Aleksandra Jerkov najavila je preispitivanje diploma i drugih naučnih zvanja predstavnika vlasti.

Biće preispitana sva stečena naučna zvanja Jorgovanke Tabaković, doktorata Nebojše Stefanovića, diploma Tomislava Nikolića i doktorska teza Siniše Malog, izjavila je večeras u „Dnevniku“, u opozicionoj „Slobodnoj zoni“, potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov.

„Ne sme ostati nepoznanica ko je omogućio nesankcionisanje plagijata, i studiranja bez dana provedenog na fakultetu“, rekla je ona i podsetila da je ova pitanja problematizovala na skupštinskom Odboru za obrazovanje, ali muftija Zukorlić nije želeo njima da se bavi, svesno je zanemarivao značaj teme i veličinu problema kako bi, po njenim rečima, ostvario željenu akreditaciju svog, privatnog Univerziteta u Novom Pazaru.

Aleksandra Jerkov je ocenila da blagonakloni odnos države prema urušavanju obrazovnog sistema navodi mlade da svoju budućnost ne vide u našoj već u nekoj stranoj zemlji i obećala da će DS kada postane odgovoran za državnu politiku to promeniti.

„To će uticati i na mlade da budućnost vide u svojoj zemlji, napredovanje kroz obrazovanje, bez prečica i stranputica na koju vode kupljene diplome“, zaključila potpredsednica DS.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...