Pogledajte spot kojim se najavljuje obeležavanje Dana pobede u Nišu (VIDEO)

92

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije objavili su promotivni video snimak povodom prikaza sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova „Odbrana slobode“, koji će biti održan u petak, 10. maja, u Nišu, povodom Dana pobede.

Na snimku se vide defilei vojske i policije, tenkovi, policijska vozila, avioni, helikopteri i padobranci.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da će prikaz, koji se održava na osnovu odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, početi u 11 časova u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu.

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona, nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju je pozvao sve Nišlije i ljude iz okoline da u petak dođu na vojnu paradu povodom Dana pobede i najavio da će prisutni moći da vide mnogo toga novog u vazduhu.

Srbija će, kaže, 10. maja pokazati koliko je do sada napredovala, a u decembru ili naredne godine moći će da pokaže punu snagu sprskog oružja i oruđa.

„Prvi put ćete neke stvari koje ove godine nabavljamo moći da vidite u arsenalu srpskog oružja i moći ćete da vidite koliko je srpska vojska napredovala, koliko je snažnija“, rekao je Vučić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...