U ovim gradovima grejanje danas neće biti ponovo uključeno, a ovo je razlog

117

Daljinsko grejanje u Novom Sadu ne može da bude uključeno jer je Novosadska toplana nakon zvaničnog završetka grejne sezone počela remont sistema i planirane radove, piše 021.rs.

Portparolka Toplane Ivana Stanimirović za 021 navodi da je zbog svega toga tehnički nemoguće ponovo pokrenuti ceo sistem.

„Ne postoji nikakva mogućnost da grejna sezona bude nastavljena, odnosno da se kotlovi ponovo pokrenu, jer u skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom, prema kojoj Toplana radi, otpočeti su radovi na remontu tehničkog sistema. Nažalost, ne postoji nikakva mogućnost da Toplana na primer danas, počne sa isporukom toplotne energije za grejanje“, navodi za 021 Stanimirović.

Beogradske elektrane donele ovu odluku zbog niskih temperatura

Portparolka Toplane dodaje i da je višegodišnje iskustvo pokazalo da nije bilo potrebe da se greje i u maju jer se retko kad dešavalo da bude veoma hladno više dana za redom.

Stanimirović dodaje da rade u skladu sa odlukama gradske vlasti i da bi bilo potrebno da Skupština grada promeni odluku kako bi grejna sezona radila i duže od predviđenog 3. maja ili počinjala ranije od 1. oktobra.

NIŠ

Gradska toplana u Nišu uprkos niskim temperaturama neće ponovo grejati korisnike jer je već započela remont postrojenja, saznaje agencija Beta od direktora tog preduzeća Predraga Milačića.

On je rekao da to preduzeće i bez remonta „pravno“ ne bi moglo da nastavi grejnu sezonu čak ni kada bi napolju bilo minus 20.

„Gradskom Odlukom o načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom propisano je da grejna sezona traje najduže do 3. maja. Nakon toga kreće remont postrojenja i period kada građani mogu da se prijavljuju za isključenje sa mreže“, izjavio je Milačić.

Prema njegovim rečima, kada bi toplana grejala nakon 3. maja, korisnici bi imali pravo da traže da im se ti troškovi ne naplate.

U Nišu je jutros izmereno svega pet stepeni Celzijusovih, a prema prognozi meteorologa maksimalna temperatura danas neće preći 10 stepeni.

Ponovo počinje grejanje, evo kada će biti topli radijatori

Izvor 021.rs, Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...