Vlasnica Kanala 9 prekida štrajk glađu bez ispunjenja svih uslova

64

Vlasnica novosadskog Kanala, 9 Maja Pavlović, posle sastanka s premijerkom Anom Brnabić, izjavila je da prekida štrajk glađu, iako joj dva zahteva nisu ispunjena.

Na početku razgovora, premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da pozive da vlada ubrza sud vidi kao pritisak na sudstvo i da joj je to neverovatno u društvu u kome se, kako je rekla, svi busamo u grudi koliko nam je potrebna vladavina prava, „a svi očekuju i ljute se na vladu što nije pozvala sudove i Ustavni sud“.

„Pošto su neki zahtevi ispunjeni, a neki ne, a neki ne vidim kako mogu da se ispune, a pošto se rekli da nećete da prekinete štrajk glađu dok se ne ispune, odlučila sam da pozovem širi krug ljudi da mi pomognu kako da rešimo problem. Pošto ne vidim nijedan pravni mehanizam kako da rešimo, da li da prekršim ustav i zakone. Ne podržavam štrajk glađu, to je jedna vrsta ozbiljne ucene, nismo došli do toga da postoji potreba za tim, jer je vlada otvorena za razgovore“, rekla je premijerka.

Ona je dodala da je cenovnik za ETV rađen po troškovnom principu i da cenovnik nije rađen tako da bi se mediji opteretili ili gasili, kao i da su u izradi cenovnika učestvovali i predstavnici EBRD.

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović skrenula je pažnju da je konkurs za lokalne medije raspisan nakon što je država preuzela obavezu digitalizacije, kada je, smatra država morala da uzme u obzir da će digitalizacija doneti neke veće troškove.

 

 

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...