Vučić o izborima i „slobodnoj zoni“ ispred Predsedništva

261

Na pitanje da li postoji mogućnost da se sa delom opozicije razgovara o izbornim uslovima, Vučić napominje da predstavnici opozicije neće sa njim da razgovaraju, već sa nekim drugim „organima“.

„Moje pitanje je koji je to drugi organ? Okrugli sto nije organ ni institucija… Nek odu u parlament pa nek razgovaraju, ali ne mogu da ucenjuju…“ poručio je Vučić delu opozicije.

Na pitanje da li mu je neprijatno što se pod njegovim prozorom odvija „slobodna zona“, sada tri dana neću biti u Beogradu pa ne znam šta će da rade… Pitali su me da li ću u Vašingtonu da potpišem nešto sa Tačijem, rekao sam im da u Vašington ni ne idem, eto neko objavi neku laž pa oni ponavljaju… Ako možete ceo da da provedete ispred Predsedništva, vi sedite…“ poručio je Vučić.

„Ne postoji ta sila kojom mogu da me nateraju da ne radim svoj posao. Mene su građani izabrali da se borim za ovu zemlju. Ne osećam nikakav pritisak, već su mi zabavni“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije ocenjuje proteste koji se mesecima održavaju kao odlične.

„Razmena energije je izvanredna, eto sprečavaju radove na Trgu Republike, unose testeru u vašu kuću…“

Na komentar voditeljke da je ambijent pun tenzija, poput pekare u Borči, situacije u Brusu, Grockoj… Vučić je podsetio da smatra da to što je pekar uradio nije uradio, da nije čuo izvinjenje, ali da je odmah izašao i rekao da njega neće niko da dira.

„Tenzije u društvu ne mogu da se smanje, jer nemojte da zaboravite spoljni faktor. Pomenuli ste Grocku, Brus, pa Jutka nije predsednik, Simonović više nije predsednik… pa time se pokazuje ozbiljnost države. Radim sve što mogu, ali da se dodvoravam neću… Kojim biste imenom nazvali da neko dođe ispred vašeg radnog mesta i da neće da vam dozvoli da radite svoj posao, pa kako to da nazovemo ako ne fašizam, to nije ružna reč, to je definicija…“

Na pitanje o izborima, Vučić je rekao da smo već u izbornoj godini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će, kako danas izgleda, izbori u Srbiji biti održani na proleće.

„Za deset meseci su redovni izbori. Ušli smo u izbornu godinu. Imaćemo lokalne izbore, a možda i parlamentarne zajedno“, rekao je Vučić u emisiji „Uputnik“ upitan da li ćemo imati vanredne izbore.

Na dodatno pitanje da li to znači da će izbori biti tek na proleće, on je ukazao da tako danas izgleda, ali da uvek može da se dogodi nešto, da neko kaže da ne veruje u legitimitet vlasti.

„U tom slučaju, izaći ćemo u susret političkim protivnicima, ali plašim se da će lošije proći nego što su na prošlim izborima, a tako i na beogradskim“, rekao je on.

Aleksandar Vučić u emisiji „Upitnik“: Nalazimo se u užasno teškoj situaciji…

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...