Čelsi u velikom problemu, ostala je još jedna šansa za narednu sezonu!

177

Kako prenosi „Bi-Bi-Si“, nova žalba Čelsija na zabranu transfera je odbijena od strane FIFA.

Dakle, na snazi je i dalje kazna prema kojoj „Plavci“ neće biti u mogućnosti da registruju igrače u naredna dva prelazna roka.

To u ozbiljne probleme stavlja trenera Sarija, ali i klub, kako neće moći da pojačaju ekipu, koja evidentno kaska za vodećim dvojcem u Engleskoj, a mogli bi zbog zabrane da se nakon samo jedne sezone nađu u daleko većem zaostatku.

Iz Čelsija su veoma razočarani odlukom da njihova nova žalba bude odbijena, pa će se sada obratiti Arbitražnom sudu za sport, u nadi da će pokretanjem žalbenog procesa uspeti da odlože kaznu na neko vreme, kako bi oslobodili letnji prelazni rok i pojačali se za nastupajuću sezonu.

Mauricio Sari je istakao da je klubu potrebno jedno ili dva pojačanja, ali za sada mu ta želja neće biti ispunjena.

Ukoliko ne uspe ni žalba kod Arbitražnog suda za sport, zabrana će stupiti na snagu od ovog leta, pa će Čelsi morati da se okrene igračima koji se u klub vraćaju sa pozajmica.

Sari je priznao da ima dva, tri interesantna igrača, koji su pokazali zavidan nivo i koji se moraju uzeti u obzir.

Najbolju sezonu od svih pozajmljenih igrača najverovatnije ima Temi Ejbraham, koji je u Aston Vili i postigao je 25 golova u Čempionšipu.

Miši Batšuaji se solidno snašao u Kristal Palasu, Morata igra daleko bolju u Atletiko Madridu i svakako je najatraktivnije ime od svih igrača koji su pozajmljeni drugim klubovima, ali pita se i Atletiko.

Ne treba zaboraviti i Kristijana Pulišića, koji je u januaru kupljen od Borusije Dortmund, a kvalitetna pojačanja mogli bi da budu i Tijemu Bakajoko, koji je imao sasvim solidnu sezonu u Milanu, ne računajući ispade u završnici, kao i Kurt Zuma, koji je bio standardan u odbrani Evertona i pokazao je zavidan nivo.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...