Google se konačno obratio i srednjoj klasi – kako vam se čine novi Pixel telefoni? (VIDEO)

Slabiji hardver, ali su zadržali ono glavno

68

Google Pixel 3 i Pixel 3 XL zabeležili su značajan pad prodaje u odnosu na originalni i Pixel 2 telefon. Istina, pratio ih je sijaset manjkavosti, problema i nedostataka, uprkos brojnim prednostima, pre svega vrhunskoj kameri.

Ono o čemu se šuškalo mesecima unazad na Google I/O 2019 konferenciji se obistinilo – stigli su Google Pixel 3a i Google Pixel 3a XL, telefoni koji koštaju upola manje od svojih „predaka“, imaju iste sjajne kamere, ali i slabiji čipset, prenosi portal MONDO.

Model 3a je manji iz nove serija i ima OLED ekran Full HD+ rezolucije dijagonale 5,6 inča (14.2 centimetra), koji je zaštićen Dragon Trail staklom od grebanja. Unutra je Snapdragon 670 čipset sa Adreno 615 grafikom, 64 GB memorije i 4 GB RAM-a.

Zadnja kamera je preuzeta s Pixel 3 modela, pa je to 12.2MP Sony IMX363, f/1.8, 1.4 µm veličina piksela sa optičkom stabilizacijom kadra. Prednja kamera je, takođe ista – 8 MPx, f/2.0 apertura.

Kamera, naravno podržava sve sjajne opcije kamere „velikih“ prethodnika, uključujući Night Sight, Top Shot, Super Res Zoom i HDR+ opcije. Baterija je kapaciteta 3.000 mAh sa brzim (18 vati) punjenjem i opcijom deljenja energije baterije putem USB porta – PowerBank opcija. Manji telefon ima i klasičan 3.5 mm audio priključak (ura!), skener otiska prsta i napravljen je od plastike u potpunosti.

Veći, snažniji 3a XL ima i veći ekran, ali ne i notch. Rezolucija mu je i dalje Full HD+, ali na dijagonali od 6 inča, takođe u OLED izdanju i sa Dragon Trail zaštitom. Baterija mu je, takođe veća, čak 3.700 mAh, koja se brzo puni po istom standardu, a čipset, memorija i RAM ostaju nepromenjeni.

Oba telefona nemaju podršku za microSD kartice, ali imaju Active Edge za komandovanje telefonom stiskom, stereo zvučnike i kao što smo rekli – 3.5 mm audio priključak.

Cena Pixel 3a je 399 evra, a XL verzija je 479 evra. Telefoni se već sad prodaju svuda gde su dostupni Pixel telefoni. Dostupnost za Srbiju, ali ni region još nije najavljena.

Izvor Techbrif, MONDO
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...