Incident u centru Beograda; Bastać: Ovo prelazi granice normalnosti! (VIDEO)

1.793

Na Trgu republike, ispred Narodnog pozorišta, danas je ponovo došlo do incidenta zbog blokade gradilišta, ovaj put oko podneva, kada je prekinuta blokada koju je juče organizavao predsednik opštine Stari grad Marko Bastać sa saradnicima.

Incident se dogodio između prolaznika i mladića koji je do tada dežurao na gradilištu sprečavajući nastavak radova, a kako mediji navode mladić je usled jakog udarca pao na metalnu ogradu i zadobio lakše povrede.

Bastać za incident optužuje SNS.

On je novinarima na konferenciji u takozvanoj „slobodnoj zoni“ ispred zgrade Predsedništva rekao da su posle jučerašnjeg fizičkog obračuna sa, kako tvrdi, pristalicama SNS i danas starije muške osobe takođe iz te stranke vređale i gađale učesnike blokade tvrdim predmetima.

„Kulminacija je bila udarac pesnicom jednog od aktivista koji je bio na samom gradilištu“, rekao je Bastać i ocenio da ovo prelazi granice normalnosti.

On je istovremeno rekao i da je završena dvadesetčetvročasovna blokada radova na Trgu republike i da očekuju da gradonačelnik Zoran Radojičić ispuni zahteve koje su mu uputili.

Na Trgu republike i juče je došlo do incidenta, kada je Bastać sa saradnicima blokirao radove na gradilištu, što je izazvalo revolt građana, pa je došlo i do međusobnog koškanja.

Sukob na Trgu republike zbog blokade radova: Uvrede, guranje, Bastaća izgurali do izlaza sa gradilišta

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...