Ministarka Mihajlović: Završavamo velike projekte, za nove pet milijardi evra

91

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom o nastavku saradnje dve zemlje, sa posebnim osvrtom na razvoj komunalne infrastrukture, ali i o novom investicionom ciklusu koji Srbija pokreće ove godine.

„Infrastruktura je ključ i baza daljeg napretka Srbije i već ove godine započinjemo nove, velike infrastrukturne projekte vredne pet milijardi evra“, rekla je Mihajlović, a saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je istakla da Vlada Srbije intenzivno radi na unapređenju poslovnog okruženja i stvaranju uslova za nove investicije, te da ove godine završava nekoliko velikih projekata i pokreće nove.

Dodala je da Srbija danas ima stabilan budžet i javne finansije, što je preduslov za dalji razvoj.

„To nam je juče potvrdila i Svetska banka, s obzirom na to da su predviđanja da će naša zemlja, ukoliko nastavi s reformama koje sprovodi, ostvariti rast BDP-a od sedam odsto“, navela je ministarka.

Ambasador Šib je rekao da Ministarstvo koje vodi Mihajlović predstavlja jedan od najvažnijih partnera Nemačke i pohvalio saradnju, posebno u oblasti komunalne infrastrukture, vodosnabdevanja i izgradnje sistema otpadnih voda u opštinama u Srbiji.

„Slažem se da je infrastruktura ključna u tom procesu, jer kao tranzitna zemlja sa dobrim geografskim položajem, treba to i da iskoristite. Infrastruktura, konektiviti agenda i regionalna saradnja od velikog su značaja i Nemačka je tu da vas podrži“, rekao je Šib.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...