Samsung sprema senzore od 64 MP za mobilne telefone

Granice i standardi se stalno pomeraju...

86

Tehnološki gigant Samsung najavio je nove senzore za foto-aparate na mobilnim telefonima, koji će imati veću rezoluciju nego bilo šta na tržištu. ISOCELL Bright GW1 je senzor od 64 megapiksela, koji koristi iste piksele veličine 0,8 nanometara koje imaju trenutni Samsungovi senzori od 48 MP.

Kao što znate, veći senzor omogućava da se uhvati više svetla u slici, što donosi veću rezoluciju i kvalitetnije fotografije. Bright GW1 će praviti fotografije od 16 megapiksela tako što će spajati četiri piksela u jedan, na isti način na koji sadašnji senzori od 48 megapiksela spajaju četiri fotke u jednu od 12 MP.

Sonyjev senzor IMX586 od 48 MP ima sličan kapacitet, ali Samsung ga nema. Korejska kompanija najavila je danas da će unaprediti taj deo od 48 megapiskela da bi ponudila iste mogućnosti.

Senzori od 48 megapiksela sada su normalni, pogotovo kod kineskih proizvođača, kao što su Huawei, Xiaomi, Oppo, Honor, ali i drugi.

Samsung, i dalje najveći svetski prodavac mobilnih telefona, očekuje da će njegov senzor od 64 MP početi masovno da se proizvodi u drugoj polovini ove godine, tako da je vrlo moguće da ćemo ih videti i na flagship uređajima koji izlaze krajem ove godine, pogotovo ako lider na tržištu senzora Sony bude sledio ovaj trend.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...