Stravični detalji tragedije kod Valjeva, saslušana porodilja

112

Porodilja Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine je, u trenutku kada je svoju tek rođenu bebu, kako se sumnja, zadavila golim rukama, bila uračunljiva, prenosi danas „Blic“.

Ona će umesto za čedomorstvo biti optužena za teško ubistvo, navodi list.

Veštaci neuropsihijatrijske struke saslušali su porodilju, koja se pod nadzorom i dalje nalazi na lečenju na Odeljenju ginekologije u valjevskoj bolnici, nakon čega su utvrdili da je u noći između ponedeljka i utorka, kada je posle prirodnog porođaja golim rukama udavila u devetom mesecu rođenu bebu muškog pola, bila uračunljiva.

Užas kod Valjeva: Pronađena mrtva beba

Taj izveštaj dostavljen je Osnovnom tužilaštvu, koje je takođe saslušalo Jelenu V.

U svom iskazu, majka dva deteta od šest i osam godina, branila se da nije usmrtila svoju tek rođenu bebu, već da je, navodno, imala „spontani pobačaj“.

Obdukcija je, međutim, utvrdila da je dete rođeno živo, da je prodisalo i bilo sposobno za vanmaterični život, a da je usmrćeno davljenjem.

Telo bebe policija je pronašla zavijeno u prsluk, u poljskom toaletu domaćinstva u Belotiću u kojem Jelena V. živi sa suprugom Milanom i njegovim ocem.

Drama u bolnici: Primljena žena koja se porodila tokom noći, ali niko ne zna gde je beba!

Šta se dogodilo saznalo se tek u utorak kada je Milan suprugu dovezao na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Valjevu, zbog obilnog krvarenja.

Tada je pregledom utvrđeno da se porodila, ali je Jelena odbila da kaže gde se novorođenče nalazi, posle čega je pozvana policija, podseća list.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...