Vučić se nakon rukovanja sa domaćinima skupa, odlučio na ovaj potez!

121

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ignorisao je danas, na svečanom dočeku učesnika samita Procesa Brdo Brioni, za sastanke te vrste uobičajeno zajedničko fotografisanje sa domaćinima skupa.

Predsednik Srbije prvi je, inače, stigao na ceremonijalni doček pred kamerama, ali se, nakon rukovanja sa domaćinom, albanskim predsednikom Iljirom Metom i inicijatorima Procesa, predsednicima Hrvatske i Slovenije, nije zadržao radi fotografisanja.

Tako jedini nema zajedničku fotografiju, za koju su, kako su dolazili, pozirali ostali učesnici, predsednik Crne Gore, Bosne i Hercegovine, počasni gost predsednik Poljske Andžej Duda, te šefica EU diplomatije Federika Mogerini.

Vučića je sinoć, po dolasku u Tiranu „sačekala“ informacija da su Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama razgovarali, pred samit, o nacionalnom ujedinjenju, potpunom otvaranju granice između tzv. Kosova i Albanije i pripajanju tri opštine juga Srbije, kao i protesti Samoopredeljenja zbog njegovog dolaska u Albaniju.

Mediji o rukovanju Vučića i Tačija, evo šta su mnogi zapazili (FOTO)

Ranije danas gotovo svi albanski i prištinski mediji objavili su da se pred početak Samita sreo sa Tačcijem, u prisustvu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, i da se sa njim hladno rukovao.

Vučić: Svako je gledao samo svoj interes, iako se radi o važnom pitanju za nas

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...