Lalat ima viziju, od čega zavisi hoće li ostati u Radničkom?

218

Istorijski uspeh ostvario je niški Radnički u sezoni na izmaku, a kruna svega mogao bi da bude trofej u nacionalnom kupu ukoliko ekipa Nenada Lalatovića uspe da se domogne finala.

Radnički je sezonu u Super ligi završio na drugom mestu i sa zvanjem vicešampiona dočekaće evropske kvalifikacije.

„Uz sve rekorde imamo, zajedno, 13 uzastopnih pobeda na kraju jeseni i u prolećnoj sezoni, seriju za divljenje koju, ubeđen sam, sigurno Radnički neće moći tako lako da ponovi. Zato i sada, mogu da kažem – možemo još više“, kaže Nenad Lalatović za „Žurnal“.

Strateg Radničkog izneo je svoju viziju onoga što bi trebalo da usledi, ali…

„Mislim da bi najbolje bilo da sa pojačanom ekipom brzo započnemo pripreme za Evropu. U odnosu na jun prošle godine, sadašnji sastav Radničkog, kao i sve u klubu, izgleda potpuno drugačije. Zato postoji mogućnost da klub na evro sceni, bez obzira na koga bude naišao u kvalifikacijama, može mnogo više nego prošlog leta“, tvrdi Lalatović.

Problem je u tome što klupsko rukovodstvo tek treba da sedne sa Lalatovićem i iznese svoje planove. Tek nakon toga znaće se da li Radnički i aktuelni stručni štab ostaju na istoj misiji.

„Sledi razgovor sa Ivicom Tončevim oko nastavka saradnje. Videćemo koliko će nam se planovi i ambicije poklopiti, videti šta bi za Radnički bilo najbolje. Da sačekamo narednu sredu i kraj ove sezone. Možda tada bude i lakše za dogovor. Ako budem otišao, ili ako nastavimo saradnju, uvek ću biti uz Radnički i Niš“, poručuje trener Radničkog.

Fudbaleri Radničkog do kraja sezone gostuju Napretku i dočekuju Mladost, a sledeće srede na „Čairu“ igraju revanš polufinala Kupa Srbije protiv Partizana.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...