Bajern – Danas titula, pa još tri pojačanja! Ceh 250 miliona evra?!

233

Bajern bi danas mogao da stigne do sedme uzastopne titule, ako pobede Lajpcig, sve će biti gotovo. Iako je u jednom trenutku izgledalo da će ispustiti krunu, kada je Dortmund imao veliku prednost, na dva kola do kraja, oni su praktično pred ciljem.

Niko Kovač želi da sve završi danas kako bi se spremio za drugi meč sa Lajpcigom, onaj 25. maja u finalu kupa. Dupla kruna bi zadržava Hrvata verovatno u klubu, iako postoji jedan deo uprave koji smatra da treba naći novo rešenje, međutim Salihamidžić i Henes snažno podržavaju Hrvata.

On uz Ernandeza i Pavara koji će renovirati odbranu i već su potpisali za Bajern, traži još tri igrača.

Prva meta je Timo Verner iz Lajpciga, klub koji sponzoriše Red Bul ne želi da ga pusti, Bavarci nude sam 30 miliona evra, dok je cena nemačkog reprezentativca duplo veća. Ali, pita se i on, želi u Bajern, spreman je da potpiše novi ugovor sa Lajpcigom, ali uz klauzulu kojom bi Bajern mogao da ga otkupi.

Drugi bi trebalo da stigne Nikolas Pepe, konkurencija je jaka, ali Bajern je spreman da izdvoji oko 70 miliona evra za krilnog napadača Lila, čime bi bio rešen problem posle odlaska Riberija.

I na kraju, iz bivšeg kluba, Kovač želi zemljaka Rebića. Smatra da je njegov mentalitet, i „gen propalice“ kako je rekao jednom veoma bitan i da bi mnogo značio Bajernu. Ta, pozitivna drskost često nedostaje nemačkih klubovima u Evropi, pa bi Rebić mogao da bude rešenje.

Kada ga je prošle godine tražio Murinjo, Ajntraht je zahtevao 55 miliona evra, cena mu je i sada takva, pa je jasno da bi Bavarci, ako računamo da su platili već klauzulu za Ernandeza Atletiku, mogli ovog leta da potroše blizu 250 miliona evra, što je daleko najveća suma u njihovoj istoriji.

Naravno biće i odlazak, završena je era Riberija i Robena. Klub bi mogli da napuste, uz Boatenga, još Miler, a priča se da će Renato Sančez ponovo na pozajmicu, pozicije nisu sigurne ni Martinezu, kao ni Humelsu, mada će jedan sigurno ostati…

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...