Direktor policije se oglasio povodom stravične eksplozije u Novom Sadu

348

Sinoć se u Novom Sadu dogodio pokušaj ubistva jednog lica iz kriminogene sredine, postoje određena saznanja po kojima postupa policija zajedno s Tužilaštvom i verujem da će ovaj pokušaj ubistva biti ubrzo rasvetljen, izjavio je danas direktor srpske policije Vladimir Rebić.

On je za RTS rekao i da je „od početka ove godine rasvetljeno više 95 odsto ubistava i istakao da ima puno poverenje u policiju da će biti rešen i ovaj slučaj u Novom Sadu.

Snažna eksplozija u Novom Sadu, raznet automobil, muškarac povređen (FOTO+VIDEO)

Upitan da li statistika ukazuje da je u Srbiji kriminal u porastu, on je rekao da statistika pokazuje upravo suprotno, odnosno da je 2018. bila godina sa najmanje krivičnih dela u Srbiji u 21. veku.

„Broj krivičnih dela koji se desio 2018. u odnosu na 2017. godinu je za oko 6,5 odsto manji, odnosno dogodilo se 6.000 krivičnih dela manje. Činjenica da se u prva četiri meseca ove godine dogodilo 12 odsto manje krivičnih dela, pokazuje da je Srbija postala sigurnije tlo za svoje građane“, rekao je Rebić.

Novi detalji eksplozije u Novom Sadu, evo ko je muškarac čiji je auto raznet

Naveo je i da se smanjuje i broj teških krađa (za 16 odsto), broj slučajeva nasilja u porodici (za 17 odsto), broj razbojništava (za 18 odsto).

„Od početka ove godine dogodilo se samo jedno ubistvo koje se moglo okarakterisati kao mafijaški obračun“, naveo je Rebić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...