DS se oglasio povodom hapšenja dela rukovodstva opštine Požega

238

BEOGRAD – Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je ohrabruje informacija da su nadležni državni organi „reagovali na činjenično dokumentovane zahteve demokrata iz Požege“ i priveli najuže rukovodstvo opštine Požega, kao i predsednika Milana Božića „i saslušali ih u svojstvu osumnjičenih za više koruptivnih radnji“.

Ova stranka je poručila i da će nastaviti sa „jasnim i otvorenim zalaganjem da se svi odgovorni procesuiraju“.

Iz DS su pozvali nadležne organe da intenziviraju aktivnosti na otkrivanju svih koji su posredno ili neposredno bili uključeni u „napredni kriminal“, navodi se u saopštenju te stranke.

U sapštenju se navodi da Požega nije bila „usamljen primer“ i da je zato bitno da „ne ostane i poslednji primer demonstriranja odlučnosti i rešenosti da se nadležni organi uhvate u koštac sa endemskim bolestima društva“.

„Demokratska stranka zajedno sa građanima i organizacijama dve godine, iz dana u dan, dosledno i istrajno bori se za utvrđivanje odgovornosti, poštovanje prava i sankcionisanje svih uključenih u kriminal i korupciju, ne samo u Požegi, već u svim mestima u Srbiji“, piše u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...