Eksplozija u samostanu Gospa od milosti, sveštenik istrčao kao „živa buktinja“

63

PODGORICA – Katolički sveštenik Jakov Jurendić (71) teško je povređen u eksploziji i požaru u samostanu Gospa od milosti u naselju Kaluđerovina u Tivtu i prebačen je u Klinički centar u Podgorici, objavili su lokalni mediji.

Prema nezvaničnim saznanjima, sveštenik je teško povređen u eksploziji plinske boce iz šporeta u kuhinji koju koriste sveštenici samostana Gospe od milosti.

Jurendića je, prema svedočenju očevidaca, vatra bila potpuno zahvatila i on je kao živa buktinja istrčao na ulicu a u pomoć su mu prvi pritekli stražar iz obližnjeg objekta „La perla“ i meštanin Tonći Francesković. On ga je stavio u otkose sveže trave kako bi ugasio plamen koji ga je zahvatio dok nije došla Hitna pomoć, preneo je Radio Tivat.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić je rekao da su oko pet sati jutros dobili poziv da je u kući u Kaluđerovini došlo do eksplozije i požara kao i da su na licu mesta vatrogasci zatekli povređenu osobu i požar u razbuktaloj fazi.

On je dodao da je intervencija je bila veoma rizična i opasna. „Glavno je da osoba koja je povređena bude dobro. Na prvom spratu objekta u vlasništvu samostana došlo je najverovatnije do curenja gasa i pri upotrebi otvorenog plamena došlo je do eksplozije. Izbilo je sva vrata na toj prostoriji – kuhinji i došlo je do razbuktavanja požara. Svešteno lice uspelo je da izađe iz objekta sa znatnim opekotinama, pritrčao je u pomoć pripadnik obezbeđenja susednog objekta i građanin koji je naišao i ukazali mu prvu medicinsku pomoć“, rekao je Barbić.

U požaru je pričinjena znatna materijalna šteta. Pretpostavlja se da je uzrok eksplozije i požara curenje gasa uz upotrebu otvorenog plamena.

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...