Jovanović: Srbija treba da raskrsti sa zločinačkim nasleđem, da uđe u EU i NATO

216

BEOGRAD – Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da Srbija zauvek treba da „raskrsti sa zločinačkim nasleđem“, kao i da je neophodno da udje u Evropsku uniju i NATO savez.

„Posle svih dogadjaja u Srbiji poslednjih meseci i razvoja situacije u regionu, jasno je da nacionalizam i sve vrste ekstemističkog ponašanja ostaju glavni problem sa kojim se nedovoljno suočavamo“, rekao je Jovanović u pisanoj izjavi, saoptšio je LDP.

Prema njegovim rečima, „ovoga puta nacionalizam dobija nove oblike i protagoniste, a poražavajuće je što se srpska politička elita prema tome odnosi kao jednom od instrumenata za ostanak ili dolazak na vlast“.

Čedomir Jovanović: Ni po koju cenu na izbore dok…

„Umesto da u skladu sa svojim interesima gradimo najbolje moguće odnose sa susedima, grubo se mešamo u politički i zakonodavni život Crne Gore i podržavamo osuđene kriminalce, koji su se uvek krili iza srpskog naroda dok su činili nedela i zločine“, naveo je Jovanović.

On je rekao da „alternativa koja treba da zameni takav način razmišljanja pomera dalje granice tog ludila“.

To se „najočiglednije manifestuje u totalnoj šizofreniji koja vlada u većem delu srpske opozicije, koja, prepodne, navodno napada one koji su osudjeni u procesu državnog udara a kriju se u Srbiji, čineći nova nedela, a popodne im organizuje skupove podrške“, napomenuo je Jovanović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...