Stefanović se oglasio povodom komentara da je Srbija paradom „pokazala mišiće u vreme napetosti sa Prištinom“

312

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u Nišu prikazana slika uspešne Srbije koja ima jaku ekonomiju, koja je sposobna da štiti svoje građane, koja neće biti agresor, ali neće dozvoliti ni da je neko ugrožava.

Stefanović je za TV Pink rekao i da je jučerašnja parada u Nišu pokazala koliko je urađeno za zemlju, vojsku i policiju proteklih godina.

„Nikoga ne ugrožavamo, apsolutno nikome ne pretimo“, poručio je Strefanović dodajući da je sve proteklo u tonu koji pokazuje da Srbija hoće da bude partner svima u regionu, ali je ocenio i da se nekima ne sviđa to što Srbija jača, pre svega ekonomski.

„Bez jake ekonomije nema ni povećanja plata i penzija, nema ni više opreme, uniformi i vozila, nema ništa. A kad ekonomija jača, kao što jača, onda imate mogućnost da ulažete dalje“, rekao je Stefanović.

Vulin ukazao šta je najveća bezbednosna pretnja Srbiji i regionu Balkana

U Nišu je, kako je naveo, prikazana slika uspešne Srbije, koja je sposobna danas da štiti svoje građane i pošalje poruku da neće nikada biti agresor, ali da neće da naše građane bilo ko maltretira ili ponižava.

„Priča o uspešnoj Srbiji koja se podigla iz ekonomske bede, koja se podigla iz umalo bankrota, da bi danas mogla da investira i ulaže u hrabre ljude iz policije i vojske koji čuvaju našu zemlju i brane našu slobodu“, poručio je Stefanović.

Povodom nekih komentara da je Srbija paradom „pokazala misiće u vreme napetosti sa Prištinom“, ministar je rekao da prištinske vlasti nemaju kapacitet da razumeju mnoge stvari koje se dešavaju u svetu niti mogu da pomognu narodu, bez obzira na to da li se radi o Srbima ili Albancima, koji žive na KiM.

Pacoli vojnu paradu vidi kao poruku da je Srbija pretnja regionalnoj stabilnosti

„Ne bih govorio o tome šta oni misle ili smatraju, besmisleno da pričamo o tome. Ono što vide drugi u Evropi i svetu je da se Srbija ponaša odgovorno i ozbiljno i zahvaljujući kojoj u poslednjih šest – sedam godina imamo apsolutnu stabilnost i pored brojnih izazova“, dodao je Stefanović.

On je dodao da je mogao da vidi u kakavom su stanju bili vojska i policija pre pet, šest godina, a kako je danas, navodeći da je impresioniran onim što je prikazano.

„Sve što ste mogli da vidite juče, pre pet, šest godina nije bilo. I to sve zahvaljujući ovim stručnjacima i Ðilasu i Jeremiću i svima iz DS-a, koji su upravljali Srbijom. Oni su vojsku i policiju sveli na to da ljudi budu zadovoljni da možda nakon šest ili sedam godina dobiju jednu uniformu“, istakao je Stefanović dodajući da je Srbija imala „možda dva ispravna aviona u njihovo vreme“.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...