Vesić Beograd će postupiti kao i Vojvodina

83

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić boraviće početkom nedelje u Briselu kao gost nemačke fondacije Konrad Adenauer, a cilj posete je, kako je rekao, da Beograd poput Vojvodine ima svoju kacelariju u sedištu EU i da se evropski partneri upoznaju sa najvažnijim beogradskim projektima.

„Većina velikih gradova i regiona evropskih zemalja ima svoje kancelarije u Briselu kako bi lobirali u Evropskoj komisiji za svoje projekte. Iz naše zemlje svoju kancelariju ima AP Vojvodina“, rekao je Vesić

On je dodao da je krivica što Beograd nema svoju kancelariju u Briselu „na nama i našoj neorganizaciji“.

„Ruku na srce ovu podršku, nikada nismo ni imali, ali ponavljam za to je najviše kriv Beograd“ rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je naveo da će u prvoj fazi predstavnik Beograda provesti oko godinu dana u kancelariji jednog od nemačkih gradova kako bi „naučio kako se lobira za svoje projekte, a potom će Grad Beograd otvoriti svoju kancelariju“.

Tokom boravka u Briselu delegacija Beograda posetiće sedište fondacije Konrad Adenauer gde će se održati panel „Evropa u mom gradu – moj grad u Evropi” kome će prisustvovati predstavnici evropskih institucija čija je nadležnost saradnja sa Srbijom kao zemljom kandidatom za članstvo u EU.

Uvodnu prezentaciju na panelu imaće zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji će predstaviti viziju razvoja Beograda i najznačajnije gradske projekte.

Vesić će posetiti Evropsku kancelariju Nemačkog saveza gradova i opština u Briselu kao i kancelarije gradova Berlin, Frankfurt na Majni i Frankfurt na Rajni.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...