Čuvena kompanija je otišla u stečaj, hiljadu radnika će dobiti otkaz, grad proglasio Dan žalosti

1.846

U Puli je, odlukom gradonačelnika Borisa Miletića, ponedeljak 13. maj proglašen Danom žalosti zbog otvorenog stečajnog postupka nad društvom Uljanik Brodogradilište, objavljeno je na internet stranici Grada Pule, javlja Hina.

„Dan žalosti označava se obaveznim isticanjem zastava na pola koplja na svim zgradama u kojima su smeštena upravna tela Grada Pule, trgovačka društava i ustanove kojim je Grad Pula vlasnik, odnosno osnivač.

Na Dan žalosti neće se održavati zabavne priredbe.

Pravna lica koja obavljaju televizijsku i radijsku delatnost će svoje programe prilagoditi obeležavanju Dana žalosti na način da će emitovati programe koji po svojoj prirodi odgovaraju obeležavanju tog dana“, piše u objavi na internet stranici Grada Pule.

Trgovački sud u Pazinu odlučio je danas da se u Uljanik Brodogradilištu pokrene stečaj, javljaju hrvatski mediji.

Na sudu je, naime, održano novo ročište u okviru prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka u Uljanik Brodogradilištu, nakon što je sudija Ivan Dujić 24. aprila odgodio ročište za 13. maj.

Stečaj će biti objavljen u roku tri dana i od tog trenutka brodogradilište će zvanično biti u stečaju. Svi radnici će i pisanim putem dobiti otkaz, a ostalo ih je 1.118, prenosi portal Seebiz.

Predsednik Uprave rekao je na ročištu da nema povratnu informaciju od kineskih ulagača, tako da sudiji nije preostalo ništa drugo nego da proglasi stečaj.

Predstavnik sindikata Boris Cerovac potvrdio je da sindikati ovog puta nisu insistirali na novom odlaganju i produyyenju agonije za radnike, javlja Poslovni dnevnik dodajući da je vladu optužio da je Uljanik sada prepustila raznim špekulantima.

Ovim se, kako dodaje list, stvaraju uslovi da se na idućem ročištu, zakazanom za petak, 17. maja, pokrene i stečaj krovne kompanije Uljanik d.d., a potom i ostalih preduzeća iz grupacije, uključujući i riječki „3. maj“ za koji je ročište sazvano za 5. jun.

Predsednik Uprave Uljanik Brodogradilišta Sandi Božac ocenio je, ipak, da stečaj ne isključuje mogućnost da se s kineskim CSIC-om pregovara o ulasku u Uljanik.

Radnici autobusima krenuli na protest zbog neisplaćenih plata za jul

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...