Hirurg zanemeo kada je video rendgenski snimak svog pacijenta

689

Gvožđe je jedan od najvažnijih elemenata za zdravo funkcionisanje organizma. Jedan Indijac je izgleda to shvatio malo previše bukvalno…

On je „za užinu“ pojeo 116 čeličnih eksera, nekoliko komada metalnog peleta i jednu dugačku čeličnu žicu. Sve to su doktori morali da izvade iz njegovog stomaka.

Hirurg iz Bundija, grada u indijskoj pokrajini Radžastan, našao se u potpunoj nedoumici kada je u na rendgenskom snimku video da je stomak njegovog pacijenta prepun šiljatih predmeta.

„Preporučio sam mu da ode na tomografiju, što je dodatano potvrdilo ono što sam prethodno video. Nakon toga, pacijent Bola Šankar (42) je u ponedeljak operisan“, izjavio je hirurg doktor Saini.

Doktorima je trebalo više od pola sata da uklone opasne predmete iz Šankarovog organizma, od kojih su većina bili ekseri dužine 6,5 centimetara, koji su mogli da ostave neizlečive posledice da su dospeli u njegova creva i probavni trakt.

Bola Šankar, inače po zanimanju baštovan, nije mogao da objasni zbog čega je progutao toliku količinu opasnih gvozdenih predmeta. Lokalni mediji navode da on možda pati od mentalnih problema.

Izvor B92
Loading...