Oglasila se Vjerica Radeta nakon što je Haški sud izdao nalog za njeno hapšenje

917

Poslanik Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta, optužena za nepoštovanje Haškog suda je poručila da neće dobrovoljno ići u Hag jer je štite Ustav i rešenje Višeg suda u Beogradu, prenose „Večernji novosti“.

„Što se mene tiče ništa se nije promenilo. Dobrovoljno ne idem. Štiti me Ustav i pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu. Ne verujem da bi neko iz vlasti bio spreman da nas neustavno isporuči, ali to je svakako pitanje za predstavnike vlasti“, kaže za „Novosti“ poslanik SRS, posle odluke iz Haga da se odbije zahtev da se njoj i Petru Jojiću sudi u Srbiji.

Ovu odluku je doneo kineski sudija Liu Daćun, koji je poništio prvobitnu odluku kojom je proces Jojiću i Radeti bio ustupljen Srbiji.

Sudija Daćun je istovremeno izdao novi nalog za hapšenje dvoje radikala i Srbiji naložio da ih bez odlaganja izruči u Hag.

Kao obrazloženje odluke, sudija je naveo da su ključni svedoci u ovom predmetu „nedvosmisleno“ izjavili da neće svedočiti ako suđenje bude u Srbiji zbog „ozbiljne zabrinutosti za svoju bezbednosti i bezbednost svojih porodica“.

Haški sud: Izdat nalog za hapšenje Vjerice Radete i Petra Jojića

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...