Pastor kritikovao situaciju na mađarskim prelazima: Ne znaju da organizuju posao, ili neće da rade

37

SUBOTICA – Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da je ovo što vidimo na graničnim prelazima sa mađarske strane skandal, za koji nema objašnjenja, i da je nedopustivo da pogranične službe putnike tretiraju kao ljude loših namera.

„To je osnovni ton koji je vidljiv i iz kratkog razgovora koji se obavlja sa putnicima. Mislim da je to skandalozno“, rekao je Pastor za Subotički mađarski radio u okviru Panon RTV-a.

Povodom situacije da je proteklih desetak dana u nekoliko navrata, kako je zvanično rečeno, pao informatički sistem, te da su zbog toga nastali zastoji, Pastor kaže da je neprihvatljivo da u drugoj deceniji 21. veka sistem nekoliko puta pada u kratkom vremenu.

Prema njegovim rečima, ili ne znaju da organizuju posao, ili neće da rade.

„Razumljivo je, pošto je u pitanju Šengenska granica, da su mađarski pogranični organi temeljni, i ne želim da se bavim tehničkom stranom koja je izuzetno važna. Ali, ovo je i granica gde putnik prvi put stiče utiske o Mađarskoj, i ne vidim zašto vozačima na granici treba da rade alko test, da se šetkaju od kola do kola, sve se čini da se oteža i mnogostruko uspori prelazak“, rekao je Pastor.

On je dodao da očekuje da će radna grupa sagledati situaciju i doneti neko rešenje, jer je ovo realan problem.

„Nisam zlonameran, ne radujem se ovoj sitauciji, ne želim na ovoj temi političke poene, ali se nadam da će poruka stići do onih kojima je zadatak da se bave ovim poslom, jer sadašnje stanje je neodrživo“, zaključio je Pastor.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...