Srpska predstavnica nastupila prve polufinalne večeri Evrovizije u Tel Avivu (FOTO+VIDEO)

865

Prvo polufinale nadmetanja za pesmu Evrovizije počelo je večeras u Tel Avivu.

AP/Sebastian Scheiner

Nadmeću se predstavnici 17 zemalja u cilju da se izabere 10 finalista za subotu uveče.

Izrael je osvojio pravo da bude domaćin ovogodišnjeg takmičenja nakon što je izraelska pevačica Neta Barzilai pobedila prošle godine u Lisabonu s pesmom „Toj“.

AP/Sebastian Scheiner

Ona je otvorila ovogodišnju Evroviziju istom pesmom.

„Ne mogu da verujem da je Evrovizija u Tel Avivu. Imala sam neverovatnu godinu, bili ste neverovatni prema meni, dobrodošli u Izrael“, rekla je Neta Barzilai.

Netu će pokušati da sledi Kobi Marimi, ali kladioničari nažalost predviđaju da će on osvojiti tek 25. mesto, navode izraelski mediji.

AP/Sebastian Scheiner

Drugo polufinale je u četvrtak, a takmičenje se održava uz jake mere bezbednosti nakon nedavnog sukoba između izraelske vojske i Hamasa.

Izrael je utrošio 5,6 miliona dolara za bezbednost, što je mnogo više nego ranijih godina kada je u dva navrata bio domaćin ovog takmičenja, rekla je Šaron Ben David, portparolka izraelskog javnog servisa Kan.

AP/Sebastian Scheiner

Desetine hiljada policajaca je angžovano da se brine o miru i redu tokom nedelje Evrovizije.

U međuremenu je svoje gostovanje na Evroviziji potvrdila pop ikona Madona, saopštivši da nikada neće prestati da se bavi muzikom da bi udovoljila nečijem političkom planu, niti će prestati da govori protiv kršenja ljudskih prava bez obzira gde u svetu se dešavaju.

AP/Sebastian Scheiner

Večeras je nastupila i predstavnica Srbije Nevena Božović.

Međunarodni pokret bojkota protiv Izraela koji predvode Palestinci apelovao je na umetnike da bojkotuju Evroviziju u Tel Avivu, ali niko nije odustao od nadmetanja.

AP/Oded Balilty

U Izraelu su se jevrejski vernici protivili što će se finale održati neposredno po završetku jevrejskog dana odmora, šabata, što znači da će proba biti dok još traje praznik.

Premijer Izrael Benjamin Netanjahu je medjutim ocenio danas da to nije bitno jer većina učesnika nisu Jevreji.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...