Živković: Ti koji kažu da treba da se uradi nešto radikalno, ali ne znaju šta je to, hvala na savetu, dajte nešto što je realno

194

BEOGRAD – Predsednik Nove stranke Zoran Živković kazao je da predsednika Srbija Aleksandra Vučića neće oterati na gandijevski način, ali da je opoziciona „Slobodna zona“ u Pionirskom parku jedan od kamičaka u mozaiku koja treba da dovede do toga.

Živković je novinarima rekao da taj „kamičak u mozaiku“ treba da dovede do toga da Srbija postane jaka, ozbiljna i lepa država.

„Neće nas odavde oterati ni neki od onih Simo Spasić ludaka koji se deru okolo, on nije samo ludak on je osuđen za silovanje, za nasilje u porodici je bio u zatvoru, to je slika čoveka koji brani Aleksandra Vučića direktno ispred zgrade Predsedništva“, rekao je Živković i dodao da ih neće oterati ni bilo kakav apel ili kletva nekog sveštenog lica.

On je za jučerašnje učešće Vučića na Saboru Srpske pravoslavne crkve kazao da je to „neviđeni blam“ za SPC.

Živković je rekao da svi oni koji misle da „Slobodna zona“ ne valja da dođu da vide i daju neki bolji i realniji savet. Naveo je da o tome ne treba da učimo od Albanaca koji bacaju Molotovljeve koktele na institucije u Tirani.

„Hvala na savetu, ti isti će sutra reći da je to divljaštvo. Ti koji kažu da treba da se uradi nešto radikalno, ali oni ne znaju šta je to, ali znaju da ovo ne valja, hvala na savetu, ali dajte nešto što je realan savet“, rekao je Živković.

On je naveo da vlast „laže o investicijama, posebna o kineskim – da su na ivici da budu 10 milijardi evra, a da su one blizu 2,5 milijarde evra“, kao i da se „krediti podvode pod investiciju“ i dodao da trenutnu vlast treba menjati „ne da bi došao neko drugi, već zato što ona ne valja“.

„Znači u odnosu na tursko vreme, od tog aga, sultan (predsednik Aleksandar Vučić) nije preuzeo jedino pravo prve bračne noći“, rekao je Živković i dodao da je „jedan čovek uzurpirao svu vlast“.

Nova stranka je danas celodnevno preuzela dežurstvo u opozicionoj „Slobodnoj zoni“ u Pionirskom parku ispred zgrade Predsedništva od Socijademokratske stranke.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...