Iznenađenje, ko je izvukao bingo na draftu, gde će Zion, i kakva je sada sudbina „Obrve“ Dejvisa?

98

Veliki pobednik lutrije je Nju Orleans. Dobili su pravo da biraju prvog pika i to će sigurno biti superstar Djuka Zion Vilijamson.

Pelikansi su imali 6% šansi, dok su Sansi, Niksi i Kavsi bili na 15%, ovo je prvi put da se po novom sistemu daje isti broj „loptica“ timovima koji imaju tri najgora rezultata u ligi.

Ipak suprotno verovatnoći, prvi pik je završio u rukama Nju Orleansa. Memfis će birati drugi, Niksi treći, Lejkersi su bili na 11. poziciji pre lutrije, izabraće četvrti. Sledi Klivlend, Sansi, Bulsi, Atlanta koja će imati 8. i 10. pika (ovog drugog su dobili od Dalasa), Vašington će birati deveti, zatim Minesota, Šarlot, Majami i Boston (Sakramentov ustupljeni pik).

Priča se da to što će Pelikansi uzeti Ziona neće promeniti odluku Entonija Dejvisa, on i dalje hoće trejd, ostala mu je još godina ugovora, sada je na timu iz Nju Orleansa da izvuče najviše.

Zion inače stiže kao najveća nada košarke posle Lebrona, na Djuku je prevazišao sva očekivanja, 22.6 poena, oko 9 skokova, po 2 asistencije i ukradene lopte, blizu tog broja je kada su i blokade u pitanju.

Pokupio je sve individualne nagrade, gotovo se nije pojavio tako fizički dominantan igrač, ono što mu je slabost je šut. Imao je 68% tokom koledž karijere, ali pogađa svaku treću trojku i u igri se oslanjao na snagu i sjajno umeće za igrača njegove konstitucije (visok je 2 metra, težak 130 kg).

Biće sigurno prvi pik drafta, uz njega u top tri su biši saigrač Baret, koji je bek, kao i Dža Morant koji stiže sa Marej Stejta sa sjajnim brojkama, 24.5 poena, 10 asistencija i oko 6 skokova. Morant je sjajan šutet, što se Bareta tiče, slabije šutira, ali je visok za beka i ima sve uslove da postane zvezda, na Djuku se podredio Zionu. U top 10 pikova bi trebalo da budu Kem Rediš još jedan košarkaš Djuka, pa onda Vajt i Nasir Litl sa Severne Karoline, Džaret Kalver sa Teksas Teka, Rui Hačimura, Japanac za Gonzage (majka mu je Japanka, otac iz Benina), i DeAndre Hante sa Virdžinije…

Draft je zakazan za 20. jun, početkom naredne nedelje.

Sve o sportu pročitajte na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...