Narodna stranka objavila fotomontažu patrijarha Irineja sa likom Vučića, odmah usledila reakcija (FOTO)

1.219

BEOGRAD – Ministar Aleksandar Vulin reagovao je danas na tvit koji je objavila Narodna stranka Novi Sad, a u kome se ismevaju i omalovažavaju patrijarh Irinej i predsednik Aleksandar Vučić, rečima da je mržnja Vučićevih protivnika tolika da su i crkva i patrijarh postali predmet napada.

Na tviter nalogu Narodne stranke Novi Sad postavljena je fotomontaža predsednika Aleksandra Vučića kao patrijarha i tekst: „U ime Mercedesa i državne donacije. Amin“.

Vulin smatra da su ustaše u Drugom svetskom ratu bile poslednji koji su sa toliko besa vređali i napadali srpsku crkvu i patrijarha.

„Jeremić, Petričević, Novaković proglasili su srpsku crkvu za “sendvičarasku“, “plaćeničku“ „, naveo je Vulin u pisanoj izjavi, reagujući na komentare koji usledili ispod ovog tvita.

Vulin kaže da je greh patrijarha i Sabora to što su poslušali šta predsednik Srbije ima da kaže i upitao – koga to drugog vladike treba da čuju.

„Jeremića, okupljene pod šatorom, ambasadore? Jeremić i ostali pljuvači nekog predstavljaju, ali Srbe sigurno ne“, naveo je on.

I Gradski odbor Pokreta socijalista Novog Sada reagovao je i naveo da su ovim činom „Vuk Jeremić, bivši gradonačelnik Novog Sada i osuđenik Borislav Novaković dotakli dno u svom političkom delovanju“.

„Sramne fotomontaže patrijarha koje kače na zvanični profil svoje stranke oslikavaju svu mržnju i zlobu koju Jeremić i njegovi članovi osećaju prema svojoj državi, narodu i crkvi. Bedne fotomontaže su njihov odgovor na pokušaj rešavanja najvažnijeg nacionalnog pitanja, pitanja Kosova i Metohije“, navode iz Pokreta socijalista.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...