Netflix se „baca“ na video-igre? Najavio dolazak na E3 i svoj panel

Sve to znači samo jednu stvar

71

Netfilx je najavio da će organizovati panel na predstojećem E3, najvećem sajmu video-igara na svetu. Gigant iz sveta zabave najavio je tako svoje interesovanje za igre, koje je razvijao u prethodnih nekoliko meseci, iako je javno govorio sasvim drugačije.

Netflix je na svom Tviter nalogu NX, koji promoviše naučno-fantastične i fantazijske sadržaje na platformi, objavio svoje interesovanje na sada popularan način: obratio se drugoj kompaniji sa verifikovanim nalogom.

„Hvata nas uzbuđenje zbog E3 2019. Hey, @E3, možemo li da dobijemo pozivnicu“, glasio je početak razmene. Nalog sajma onda je „upitao“ šta će kompanija da radi tamo, da li samo da se druži ili će hteti „da razgovara o nečemu“.

Netflix je na kraju rekao da će predstaviti igru po svojoj hit seriji Stranger Things, a onda je najavio i panel „Oživljavanje vaših omiljenih serija: Razvoj Netfliks originalnih sadržaja u video-igre“. Hmmmm, šta li bi to moglo da znači?

Ipak, razmena je bila duhovita, ali šta bi to zaista moglo da znači. Verujemo da se može pretpostaviti da ćemo videti više adaptacija u stilu mobilne igre Stranger Things. Sad, da li za konzole ili za PC ili nešto treće – rano je reći. Ali, postavlja se standardno pitanje: zašto baš sad?

Netflix je u prošlosti više puta govorio da se neće upuštati u „gejming“, već da traži „interaktivne narative“. Ako imate problema da shvatite u čemu je razlika…pa, niste jedini. Osnovna karakteristika video-igara je interakcija, kao i mogućnost korisnika da utiče na igru i njen tok.

Kompanija je, međutim, u poslednjih oko godinu dana objavila nekoliko interaktivnih emisija, kao što su Bandersnatch ili Bear Gryll’s You vs Wild. U svakom slučaju, sigurno ćemo čuti više o igri Stranger Things, što je zanimljivo samo po sebi.

A biće zanimljivo pratiti u budućnosti i kako će Netflix adaptirati serije u igre posle svojih nedavnih izleta u „izaberi svoju priču“ emisije.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...