Objavljen snimak hapšenja osumnjičenih za vrbovanje devojke da se bavi prostitucijom (VIDEO)

83

Nakon što su pripadnici Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije uhapsili petoro osoba zbog više krivičnih dela – trgovine ljudima, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, posredovanje u vršenju prostitucije i drugo, objavljen je i snimak hapšenja osumnjičenih.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, posle višemesečne istrage uhapšeni su J. N, G. N, M. N, K. N. i B. D.

Uhapšenima se stavlja na teret da su od sredine avgusta 2018. do sredine maja 2019. godine, na teritoriji grada Beograda, organizovali kriminalnu grupu u cilj vršenja navedenih krivičnih dela.

Oni su „kod pojedinih lica koje su žrtve izvršenja koristili njihove teške prilike u kojima se nalaze kako bi ih vrbovali i seksualno eksploatisali putem prostitucije, a sve radi sticanja imovinske ili bilo koje druge koristi, kaže se u saopštenju i dodaje da su organizator J. N. i pripadnici pomenute grupe pribavili imovinsku korist u višemilionskom iznosu.

Oni su osumnjičeni da su kao članovi organizovane kriminalne grupe, koristeći teške prilike devetnаestogodišnje devojke, oštećenu doveli u zаbludu dа im je člаn porodice i potom je, zloupotrebivši njeno poverenje, vrbovаli dа se bаvi prostitucijom.

Užas: Vrbovali devojku (19) da se bavi prostitucijom, a prvo su ovako zadobili njeno poverenje

 

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...