Opljačkali prostorije stručne službe, zaposleni ostali u šoku prizorom koji su videli

243

ŠABAC – Poharane prostorije Poljoprivredne i savetodavne stručne službe. Nestala i drobilica zemlje koja je bila jedinstvena u čitavoj Srbiji.

Prostorije Poljoprivredne i savetodavne stručne službe u Šapcu su 13. maja ujutro opljačkane i demolirane, a prve procene pokazuju da se iznos materijalne štete kreće u rasponu od 600.000 do čak 1,2 miliona dinara.

Policija je odmah uhapsila jednog osumnjičenog, ali se, s obzirom na to da su isečeni i odneti čak i radijatori, sumnja da je bilo više počinilaca.

„Kada smo ujutro stigli na posao, dočeo nas je haos“, kaže direktor PSSS diplomirani agronom Miloje Dragojević. „Premetačina je izvršena po svim prostorijama, demolirana je laboratorija, te ukraden mlin za zemljište, kao i drobilica koju je u čitavoj Srbiji imala samo naša služba“, kaže on.

Dragojević kaže da samo ta drobilica košta više od hiljadu evra, a prava je šteta što kradljivci očigledno nisu bili upoznati sa činjenicom da se ovde nalaze i neki manji, ali čak i skuplji uređaji.

„Zbog ovog nemilog događaja, poljoprivrednici sa teritorije Šapca, Bogatića i Vladimiraca, pa do Koceljeve moraće da čekaju bar 15 dana, jer je laboratorija potpuno onesposobljena. Ukradena su i dva laptopa sa poverljivim podacima, ali ih je policija srećom brzo pronašla i vratila“, kaže Dragojević i naglašava da su zbog sečenja radijatora sve prostorije poplavljene.

Podsetimo, šabački PSSS je na meti nepoznatih lopova bio i prošlog leta, kada su iz Odeljenja za zaštitu bilja ukradena dva laptopa koji nikada nisu pronađeni.

ISTRAGA

Nezvanično se saznaje da je trenutno jedini uhapšeni poznat kao uživalac narkotika, a komšije kažu da su ga u pretpostavljeno vreme pohare videli kako po dvorištu zgrade, u kojoj se nalazi PSSS, sakuplja puževe. Sada treba utvrditi da li je nekome čuvao stražu, ili je bio izvidnica ostalima iz, kako se pretpostavlja, brojnije „ekipe“.

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...