Aplauz i suze: Sin Miše Janketića, kolege i publika ovako odali počast preminulom glumcu (VIDEO)

901

Velikan srpskog glumišta Mihailo Miša Janketić, preminuo je u 80. godini, a u njegovom matičnom pozorištu sinoć je odigrana predstava „Mesec dana na selu“.

Sin Miše Janketića, takođe glumac, Marko, nije dozvolio da se predstava otkaže, već je želeo da se na taj način oprosti od svog oca.

Svetozar Cvetković održao je govor posvećen preminulom glumcu, a potom se gromoglasni aplauz prolomio Jugoslovenskim dramskim pozorištem u čast Miše Janketića.

Težak život Miše Janketića: „Molio sam da mi ne ubiju majku!“

„Život nije stao, život teče dalje. To da život teče dalje smo mi koji smo ovde večeras i vi koji ste ovde pred nama, ali je svet stao, danas je stao i mi sa našim sa našim malim životima pred tim jednim svetom možemo samo da nemo gledamo šta je taj svet iza sebe ostavio i ime i prezime tog sveta je Mihailo Miša Janketić“, rekao Cvetković.

Dramski umetnik Mihailo Miša Janketić biće sahranjen u subotu 18. maja u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Opelo počinje u 14.30. Komemoracija će biti održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu istog dana u 12h.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...