Burno u Skupštini Grada, Vesić sa gondole „prešao“ na Bećkovića: On možda misli da treba da se vrati despot Stefan

1.518

Sednica Skupštine grada Beograda počela je sa desetak minuta zakašnjenja, a nju ponovo bojkotuje deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju (SzS) i Pokreta slobodnih građana (PSG).

Međutim, u sali se pored odbornika vladajuće koalicije nalaze i predstavnici liste Aleksandra Šapića, kao i grupa bivših članova PSG koje predvodi Rade Veljanovski (Građanski demokratski forum – Inicijativa žena Srbije).

Odbornici SNS doneli poklon „kolegama“ iz Saveza za Srbiju, ali… (FOTO)

Upravo je Veljanovski započeo raspravu o projektu gondole i zatražio da se poništi odluka o njenoj izgradnji. Njemu je, međutim, replicirao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, piše Blic.

„Drago mi je da je neka opozicija ovde u sali, jer je to mesto za raspravu. Pojedinci, međutim, pokazuju nepoznavanje materije. Naime, na ovoj skupštini smo usvojili Plan detaljne regulacije koji predviđa gradnju gondole, a on je prethodio detaljnoj raspravi. Kada je on donošen niko nije reč rekao, nije imao primedbe. Pošto tada niste učestvovali, žao mi je, plan je usvojen. Gondola nema nikakve veze sa Beogradskom tvrđavom već sa parkom na Kalemegdanu. U svakom slučaju prvo idu arheološka istraživanja, mada stručnjaci smatraju da neće ništa naći“, rekao je Vesić i napomenuo da se na Kalemegdanu sređuje Veliko stepenište, da će uskoro početi rekonstrukcija „Pobednika“, da je Spomenik zahvalnosti Francuskoj u novom ruhu…

Đilas o GSP, autobusima, Mercedesu i Ikarbusu: Ovaj tender je „više nego čudan“

Inače, Goran Vesić je prilikom priče o gondoli spomenuo i Matiju Bećkovića.

„Ja sa njim ne mogu da polemišem jer živim u 21. a on u Srednjem veku. On misli da treba da se ukinu kola, struja, da treba sve da uništimo… I da se vrati despot Stefan. To je možda njegov san, ali nije realan“, rekao je Vesić.

Odbornici Skupštine grada odbacili su predlog Veljanovskog da se projekat gondole uvrsti na dnevni red.

Staje se na put bahatim vozačima: Ova kazna će biti pet puta veća nego do sada

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...