Tokom noći je stigao na granicu, carinici su odmah nešto posumnjali i pozvali policiju (FOTO)

243

Na graničnom prelazu Preševo policija je zaplenila gotovo 16 kilograma marihane i uhapsila D.Ð.(30), državljanina Severne Makedonije, zbog sumnje za neovlašćenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP.

Droga je otkrivena kada je noćas oko 1.45 sati za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil „opel vektra“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao makedonski državljanin (30), navodi u saopštenju Uprava carine.

MUP Srbije

On je na uobičajeno pitanje, da li ima nešto da prijavi, odgovorio odrično, rekavši da je moler i da ide u Hrvatsku da radi, a njegov automobil je, kako se dodaje, delovao neuredno, natrpan alatom i priborom za moleraj.

Međutim, detaljnim pregledom najpre je u naslonu suvozačkog i vozačkog sedišta, a zatim i iza naslona zadnjeg sedišta, u rezervnom točku i bočnoj šupljini iznad zadnjeg levog točka pronađeno ukupno 30 paketa suve biljne materije zelene boje i karakterističnog mirisa, za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana.

MUP Srbije

Merenjem je utvrđeno je da je reč o količini od 15.866 grama, a još dve kesice sa manjom količinom marihuane pronađene su i prilikom ličnog pretresa u džepovima putnika.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u policijskom saopštenju.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...